lokalni izbori

Jelić (HDZ): Brođani su pokazali da žele promjenu

21.05.2021 u 18:35

Bionic
Reading

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Slavonskog Broda Dragan Jelić u petak je rekao kako su Brođani pokazali da žele promjenu, a potporu za tu dužnost došao mu je dati i predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković.

Jelić pozvao sve birače koji žele promjenu u Slavonskom Brodu da izađu na izbore u drugom krugu gdje se Jelić za dužnost gradonačelnika suprotstavlja Mirku Duspari koji je proteklih 16 godina na čelu tog grada.

Plenković je rekao kaže kako će Vlada Jeliću pomoći u procesu mijenjanja Slavonskog Broda na bolje.

"To je najvažnija politička utakmica u Brodsko-posavskoj županiji u ovom drugom krugu izbora. On se proteklih godina dokazao na razini vlade kao državni tajnik. Mislim da je tu stekao izvrstan profil. Budući da je iz Broda, ovdje se obrazovao, ljudi ga poznaju, znaju koje su vrijednosti iza kojih stoji i kako će unaprijediti sve ključne probleme i pitanja koja su na dnevnom redu u Slavonskom Brodu", rekao je Plenković.

Pozvao je birače da, osim Jelića, podrže i pet HDZ-ovih kandidata koji se u drugom krugu izbora natječu za mjesto načelnika općine u Oprisavcima, Bukovlju, Bebrini, Oriovcu i Klakaru.

Dragan Jelić rekao je da je Plenković u Slavonski Brod dva puta u mjesec dana došao na poziv i da je to smjer kojim će ići grad bude li on izabran za gradonačelnika.

Jelić je potom istaknuo kako dosadašnji gradonačelnik Mirko Duspara nije ni jednom pozvao predsjednika Vlade radi konstruktivnog razgovora o problemima grada, kao i da o njima nije "skoro ni jednom" razgovarao ni s  ministrima, državnim tajnicima, ili direktorima državnih tvrtki.

"Ovi su izbori referendum između opcije koja gradom vlada 16 godina i pod kojom grad stagnira, naročito u gospodarskom smislu. Opcije koja radi svađalačku politiku, nema suradnje ni sa županijskom ni sa državnom vlašću. Drugu opciju predvodim ja i moje izvrsne kolege. Brod mislimo povesti puno bolje, prvenstveno gledajući na razvoj gospodarstva i ravnomjernu pokrivenost grada infrastrukturom, brinući o svim segmentima društva, posebno o onim najranjivijim skupinama", rekao je Jelić koji smatra da "bez promjene nema napretka".

Predsjednik Vlade u Slavonskom Brodu odgovarao je i na aktualna pitanja vezana uz rad Vlade, i o odabiru aviona za Hrvatsku vojsku poručivši da odluku o tome Vlada još nije donijela.