MICANJE GRDOSIJA

Jeftinije parkiranje za kamione u Zagrebu

18.02.2014 u 12:08

Bionic
Reading

Parkiranje je, čini se, jedina usluga koju Zagrebački holding može pojeftiniti. Nakon što je gradonačelnik Milan Bandić prije dva tjedna najavio da bi parkiranje za građane uskoro, ne precizirajući kada, trebalo biti jeftinije od petka 21.veljače ono će najprije pojeftiniti za korisnike dostavnih vozila i kamiona na Jankomiru i Žitnjaku

Robni terminali, tvrtka koja posluje u sklopu ZGH, a koju je od početka 2014. godine preuzeo Krunoslav Gašparić, bivši saborski zastupnik HDZ-a, kasnije uz Ivića Pašalića i suosnivač Hrvatskog bloka, odlučila je vlasnicima kamiona i dostavnih vozila ponuditi jeftinije parkiranje vikendom.

Cijena parkiranja u vikend terminu od petka u 14 sati do ponedjeljka u 6 sati, odnosno pretpraznični dan od 14 sati do prvi radni dan u 6 ujutro, iznosi 1 kuna po satu za dostavna i kombi-vozila, a za kamione nosivosti do 7 tona te za sva veća vozila dvije kune po satu.

Dosad se naplaćivala jedinstvena cijena od 150 kuna za 48 sati, a u Robni terminalima navode kako će na ovaj način pomoći u akciji uklanjanja teretnih vozila s javnih ili zelenih površina.