NAPAO EUROZASTUPNIKE

Janša opet bjesni na Twitteru: Slovenija ne duguje ništa Bruxellesu. Nije nas mogao cenzurirati Milošević, nećete ni vi!

28.03.2021 u 11:08

Bionic
Reading

Kad je riječ o neobuzdanoj političkoj komunikaciji na društvenim mrežama, hrvatska javnost već danima prati burne eskapade predsjednika Zorana Milanovića, no ne da se ni uvijek pouzdani slovenski premijer poznat po lakom okidaču na Twitteru, Janez Janša

U subotu navečer oko 23 sata Janša je u dvama tweetovima izrazito burno reagirao na kritiku Daciana Ciolosa, bivšeg rumunjskog premijera, a danas zastupnika liberalne frakcije u Europskom parlamentu Renew Europe.

Ciolos je prenio kritike Odbora za pravosuđe Europskog parlamenta koji je na sjednici prije nekoliko dana raspravljao, među ostalim, i o lošem stanju medijskih sloboda u Sloveniji. O tome je već ranije govorila istaknuta nizozemska zastupnica ove stranke Sophie in't Veld, koja je i ranije imala verbalne konflikte s Janšom preko Twittera.

'Odbor za pravosuđe nije filmski festival za opskurnu propagandu. Zastupnici su legitimno zabrinuti za stanje medijskih sloboda u Sloveniji te su tražili odgovore. Na žalost, vi ih niste dali'.

Janša je na to odgovorio protunapadom:

'Slovenija baš ništa ne duguje Bruxellesu. Za našu slobodu i demokraciju izborili smo se prije 30 godina. Neki od nas se bore za vladavinu prava i slobodu izražavanja, ljudska prava i osnovne slobode već 35 godina. Zato nam preplaćeni birokrati, bogati od rođenja, neće propovijedati o slobodi i demokraciji. Niti ćemo dopustiti da nas samozvani pravobranitelji cenzuriraju. Nismo to dopustili Miloševiću, nećemo niti Ciolosu niti Sophie in't Veld', poručio je slovenski premijer.