MILITANTNI VOĐA OPORBE

Janez Janša Slovencima: Naoružajte se. Vrag je odnio šalu

22.10.2023 u 22:18

Bionic
Reading

Komentirajući uvođenje graničnih kontrola u Sloveniji i migrantsku krizu, bivši slovenski premijer Janez Janša pozvao he Slovence da se naoružaju.

'Vrag je odnio šalu. Naoružajte se. Legalno', napisao je Janša i dodao: 'Pametni su shvatili poziv, a ostali će vjerovati Golobu, Poklukaru i Šarcu da su sposobni zaštititi Sloveniju, ali i njih osobno u slučaju terorističkih napada'.

Janša tvrdi da vrh države ignorira poziv njegove Slovenske demokratske stranke za sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojem bi se raspravljalo o mjerama za suzbijanje ilegalnih migracija i upravljanje sigurnosnim rizicima.

'Srušili su ogradu, a sada, kada u panici ponovno uvode kontrole na granici sa susjedima samo preusmjeravaju protok ilegalaca s prometnica u vagone', dodao je Janša.

Janša je također napisao kako se svijet promijenio u posljednjem desetljeću te da su potkopani vrijednosni temelji zapadne civilizacije. 'Pritisak masovnih ilegalnih migracija radikalno razara postojeći način života u EU i jača militantne, proterorističke jezgre u europskim metropolama. Nekada sigurni i uspješni gradovi bilježe neviđeni porast kriminala. Tu, nažalost, spada i Ljubljana', piše Janša i poantira:

'Posljednjim upadom palestinskih terorista u Izrael još jednom se potvrdilo koliko je važno da narod bude dobro i legalno naoružan', dodao je.

  • +10
Ponovno uvedene kontrole na granici sa Slovenijom Izvor: Pixsell / Autor: Nik Rovan/PIXSELL/F.A. BOBO