uputio poziv

Jandroković službeno pozvao Milanovića na izvanrednu sjednicu Sabora

20.07.2023 u 13:23

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković službeno je u četvrtak uputio poziv predsjedniku Republike da obrazloži dvije točke koje je predložio za izvanredno zasjedanje, doznaje se u iz Ureda predsjednika Sabora

Jandroković je već u srijedu poručio kako očekuje da će predsjednik Zoran Milanović biti na izvanrednoj sjednici s obzirom da je predlagatelj.

Dvije točke koje je Milanović predložio su zaključci kojima bi Sabor obvezao Vladu da odmah, a najduže u roku od 15 dana, poduzme sve potrebne mjere kako bi se osiguralo uredno funkcioniranje sudbene vlasti te da u roku 15 dana utvrdi koje su institucije i osobe odgovorne za financijsku štetu nanesenu HEP-u u provedbi Uredbe o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije.

  • +10
Gordan Jandroković Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

Izvanredna sjednica, koju je predsjednik Sabora sazvao na zahtjev predsjednika Republike na temu štrajka u pravosuđu i plinske afere, održat će se u petak, subotu i nedjelju. Poziv za sjednicu, Jandroković je uputio i hrvatskoj Vladi. Milanovićev zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice je presedan u 30-ak godina modernog hrvatskog parlamentarizma i korištenje ustavne ovlasti koju do sada nitko nije koristio, a što je i sam Milanović istaknuo prije nekoliko dana.