službeni posjet

Jandroković i Steinmeier potvrdili da će Akcijski plan dodatno pridonijeti razvoju bilateralnih odnosa

21.03.2019 u 14:36

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier, koji je u četvrtak počeo dvodnevni posjet Hrvatskoj, potvrdili su da će razvoju vrlo dobrih bilateralnih odnosa pridonijeti i nedavno potpisani Akcijski plan, priopćeno je iz ureda predsjednika Sabora

Dvije zemlje imaju vrlo dobre i sadržajne bilateralne odnose temeljene na tradicionalnom prijateljstvu, kazali su sugovornici. Izrazili su potrebu daljnjeg razvoja suradnje s perspektivom osnaživanja u čvrsto i dugoročno partnerstvo, na mnogim područjima od zajedničkog interesa.

Prema priopćenju tomu će pridonijeti i nedavno potpisan Sveobuhvatni sporazum o suradnji s akcijskim planom koji predviđa intenzivniju suradnju u deset područja.

Hrvatska zajednica koja je dobro integrirana u njemačko društvo dodatna je spona između dviju država, istaknuli su u razgovoru.

Jandroković je naglasio i dobru parlamentarnu suradnju, posebno u okviru međuparlamentarne suradnje u Europskoj uniji te potrebu redovitih razmjena posjeta na razini odbora.

Gordan Jandroković ugostio predsjednika S.R. Njemačke Franka-Waltera Steinmeiera Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL