poruka beogradu

Jandroković: Hrvatska ima pametnijeg posla od prepucavanja s Dačićem

03.05.2018 u 11:45

Bionic
Reading

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković komentirao je u srijedu izjave srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića, da će u Zagreb poslati imena žrtava Jasenovca, rekavši da je "srpska politika uvijek ista što znači provocirati, verbalno izazivati i uvlačiti vas u blato" te da Hrvatska ima pametnijeg posla od prepucavanja s Dačićem

Upitan o izjavi srbijanskom ministra vanjskih poslova te govoreći te odnosima sa Srbijom, Jandroković je rekao kako treba "izbjeći tu vrstu prepucavanja jer ona Hrvatskoj ne koristi".

"Mi smo članica EU-a i NATO-a, imamo neke druge prioritete. Ponudili smo ruku suradnje, ali oni u ovom trenu još uvijek nisu spremni za onu razinu suradnje i dobrosusjedskih odnosa koja je nužna da bi se ti odnosi razvijali pozitivno. Hrvatska nema razloga nastavljati tu vrstu polemike jer je ona beskorisna i trebamo se okrenuti stvarima koje su važnije za hrvatske ljude".

"Kao što sam rekao, imamo pametnijeg posla od prepucavanja s Dačićem", zaključio je Jandroković nakon komemoracije ratnom ministru Gojku Šušku na zagrebačkom groblju Mirogoj.

>>> Jandroković Srbiji: Ako žele u EU moraju se početi europski ponašati

Upitan da prokomentira presudu suda u Slunju koji je u srijedu pjevača Marka Perkovića Thompsona oslobodio optužbe da je poticao mržnju pozdravom "Za Dom spremni" na koncertu u Slunju prošle godine, Jandoković je rekao da nepravomoćne presude ne može komentirati, ali da treba ujednačiti sudsku praksu.

  • +3
Gordan Jandroković nakon povratka iz Beograda Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

"Ta zadaća je pred onima koji se time bave. Kao političar ne bi bilo primjereno da komentiram sudske presude", kazao je predsjednik Sabora.

O smjernicama Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima Jandroković je kazao da je Vijeće "dalo smjernice koje su temelj za zakone koji će trebati urediti tu problematiku".