AFERA ŠPIC-PAPAK

Jambrušić: Nemam veze s napadom na ministra Tolušića

29.01.2019 u 19:10

Bionic
Reading

I dalje se ne zna tko je banda koju je ministar Tolušić optužio da stoji iza njegovih fotomontaža. Poduzetnik Claude Jambrušić, za kojeg su neki mediji objavili da je ministar mislio na njega, odbacuje sve optužbe

Poduzetnik Claude Jambrušić negira da ima veze s napadom na ministra.

"Nemam nikakve veze s nastankom i distribucijom kako to nazivate tzv. fotomontaže ministra Tolušića", rekao je Jambrušić za N1.

Jambrušić u pisanom odgovoru za N1 kaže da nije neopravdano primao poticaje za tvrtke koje su u vlasništvu njegovih partnera i njega te da su to tvrdnje koje ministar Tolušić i ostali sudionici admistrativne odmazde usmjerene protiv njega iznose u medije i nisu istinite. Također, piše da nije optužio niti prijavio ministra Tolušića za primanje mita, ali jest njegovog političkog mentora i prijatelja gospodina Đakića koji je tražio mito u iznosu od milijun i pol kuna za dovršetak hotela u Pitomači. Potvrđuje i da se bivši ministar unutarnjih poslova iz Mosta zauzeo za njega.

"S Vlahom Orepićem sam u prijateljskoj vezi. Istina je da je Vlaho Orepić uputio poziv ministru Tolušiću u najboljoj namjeri da pomogne obojici u rješavanju nastale situacije o kojoj sam putem otvorenih pisama obavijestio Vladu RH i Premijera Andreja Plenkovića", rekao je Jambrušić,

Jambrušić kaže i da ne zna je li Orepić u to doba bio ministar ili saborski zastupnik. On sam potvrđuje intervenciju, kaže da su priča o tome i aferi lažnih fotografija dvije odvojene stvari koje se žele dovesti u isti kontekst te da je samo radio svoj posao.

Naveo je da ga u zadnjih dva tjedna iz USKOK-a, ali ni iz DORH-a ili policije nitko nije zvao, ali tvrdi da je poslijepodne dodatno provjeravan.

"Trenutačno sam na službenom putu i prilikom izlaska iz Hrvatske danas u 14.10 sati morao sam predočiti dokumentaciju kojom dokazujem svrhu mog službenog puta i točnu lokaciju gdje ću se nalaziti narednih par dana", rekao je Jambrušić.

Dodao je i da se nitko ne mora briniti da se sa službenog puta u Italiju neće vratiti u Hrvatsku-planira stići noću u četvrtak ili najkasnje u zoru u petak.