na zapadnoj obali

Izrael kaže da je ubio "teroriste" u zračnom napadu na džamiju u Dženinu

22.10.2023 u 07:40

Bionic
Reading

Izraelska vojske je priopćila u nedjelju da je u zračnom napadu neutralizirala "teroriste" koji su bili u podrum džamije Al Ansar u Dženinu, na okupiranoj Zapadnoj obali.

"Vojska je izvela zračni napad na teroristički kompleks agenata Hamasa i Islamskog džihada, koji su odgovorni za više terorističkih napada zadnjih mjeseci i spremaju novi teroristički napad", ističe se u priopćenju izraelske vojske.

Ravnatelj Crvenog polumjeseca u Dženinu Mahmud al-Sadi, kako prenosi službena palestinska agencija Wafa, rekao je da je jedna osoba poginula, a tri su ranjene u tom zračnom napadu.

Izraelska vojska je navela da je u džamiji bilo "zapovjedno središte za planiranje napada" i "baza za njihovo izvođenje".

Vojska dodaje da je ta "teroristička ćelija" u subotu 14. listopada organizirala napad blizu zida koji Izrael razdvaja od Zapadne obale, pomoću eksplozivne naprave, u kojemu nitko nije stradao.

Izraelska vojska i stanovnici kolonija ubili su desetke ljudi nakon 7. listopada, dana Hamasova krvavog napada na Izrael iz pojasa Gaze, u kojemu je poginulo više od 1.400 ljudi, većinom civila.

U pojasu Gaze je više od 4.300 ljudi, uglavnom civila, poginulo u neprestanom bombardiranju izraelske vojske, priopćilo je Hamasovo ministarstvo zdravstva.