Komodski varan

Izgleda da okolicom Velike Gorice luta divovski gmaz: Ako ga ugledate, nazovite ovaj broj

04.01.2023 u 18:47

Bionic
Reading

Jedan lokalni medij navodi da u okolici Velike Gorice, točnije oko Kurilovca, luta komodski varan

Ako je vjerovati stranici VG danas, na širem području Kurilovca jedan njihov čitatelj naišao je na neobičnu životinju. Po fotografiji je jasno da se radi o komodskom varanu, poznatom i kao komodski zmaj, a koji u tropskim uvjetima može narasti do čak tri metra dužine.

'Na području Velike Gorice brojni ljudi imaju egzotične ljubimce, stoga ne bi bilo čudno da je nekomu varan odlutao iz kuće', kaže za VG danas dr. med. vet. Ingeborg Bata, stručnjakinja za divlje životinje. Neobično toplo vrijeme potiče gmazove na aktivnost, stoga postoji mogućnost da se susretnete s ovim gostom.

Ukoliko naiđete na varana, nazovite broj 091 405 0030 preko kojega ćete dobiti zaposlenika Zoološkog vrta i stručnjaka za divlje životinje, Tomislava, koji će uloviti varana i smjestiti ga na sigurno.

Ingeborg Bata kazala je i što učiniti kada se naleti na egzotičnu životinju.

'U slučaju da netko naleti na egzotičnu divlju životinju, treba se što prije kontaktirati komunalno redarstvo koje će u suradnji sa Zoološkim vrtom u Zagrebu uloviti i smjestiti životinju na sigurno te pričekati vlasnika da se javi' objasnila je Bata.

Komunalno redarstvo možete dobiti putem telefona 01 6269 957.