'URBANA DESNICA' POZIVA NA BOJKOT

'Izbjegavajte centar Splita za vrijeme Pridea'

05.03.2013 u 10:00

Bionic
Reading

Splitska udruga 'Urbana desnica' pozvala je večeras Splićane da na dan najavljenog splitskog trećeg Gay Pridea, u akciji 'Prazan grad', izbjegavaju centar grada.

Treći Split Pride održat će se 8. lipnja 2013. a ove godine prvi će ga put u suradnji s udrugama 'Kontra' i 'Iskorak' organizirati i novoosnovana splitska LGBT grupa 'Rišpet', priopćili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare. Najavljeno je da će povorka krenuti s Đardina, proći Ulicom kralja Tomislava, Marmontovom ulicom i Rivom do njezina središnjeg dijela ispred konzulata Velike Britanije gdje će se održati dvosatni program.


Udruga 'Urbana desnica' u priopćenju podsjeća da su i prošle godine pozvali građane Splita da na taj dan izbjegavaju centar grada, pri čemu je centar grada bio 'jezovito prazan, a LGTB zajednica ga je nazvala najdosadnijim Pride-om do sada jer nisu uspjeli postići što su željeli'.

'Pozivamo Vas i ove godine, pošto su razne LGTB udruge već najavile gay Pride 8. lipnja na ruti Đardin - Marmontova - Riva, da napravimo još jezovitiju sliku praznog grada Splita, na način da ćemo izbjegavati dolazak u sami centar grada', ističe udruga 'Urbana desnica'.

Napominju da akcija nije usmjerena protiv prava LGTB zajednice niti LGTB osoba već da žele poručiti kako je dosta bespotrebnih parada koje građani moraju sami financirati milijunskim iznosima. 'U ovakvoj teškoj situaciji jedine prihvatljive 'parade' su parade obespravljenih radnika, nezaposlenih i siromašnih, po kojima je naša županija nažalost vodeća u Hrvatskoj', smatra udruga 'Urbana desnica'.