OSUMNJIČEN U SLUČAJU PUKANIĆ

Iz pritvora pušten Elvis Hadžić

26.12.2008 u 20:15

Bionic
Reading

Elvis Hadžić, kojeg su uhitili u Velikoj Kladuši nekoliko dana nakon likvidacije Ive Pukanića i Nikole Franjića, pušten je u petak iz pritvora u BiH

Hadžića su sumnjičili da je donio eksploziv kojim su ubijeni Pukanić i Franjić te da je na dan ubojstva bio u Zagrebu, a ne u Kladuši kako je tvrdio, prenose 24 sata.

Federalna policija pretragom njegove kuće pronašla je sav potreban alat za izradu bombe. Hadžić i njegova obitelj tvrdili su da mu ga je netko podmetnuo.

U kući su našli škare za rezanje metala, žicu, silikonski kit i još neke stvari koje su Elvisa trebale povezati s eksplozijom u dvorištu Nacionala. No, vještačenje je eliminiralo sumnje, rekao je za Večernji list Hadžićev odvjetnik Nedžad Sarajlija. Elvisova supruga Šerifa Hadžić najavila je tužbe protiv medija, ali i protiv države jer je njezin muž proveo dva mjeseca u pritvoru u Bihaću.

'Mi nikada nismo Hadžića povezivali ni s jednim slučajem u Hrvatskoj. Dovoljno sam puta demantirao medijske napise koji su ga povezivali s likvidacijom Pukanića', rekao je Krunoslav Borovec, glasnogovornik Ravnateljstva policije.