čaša koja se prelila

Vučić uznemirio istarske vinare, Trapan se prisjetio: Probao je malvaziju, sjedio sam stol do njegovog, svidjela mu se

06.03.2021 u 18:06

Bionic
Reading

Poznati istarski vinar Bruno Trapan osvrnuo se na tvrdnje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o malvaziji

'Interesantno je da se Vučić sjetio baš malvazije, očito mu je "u glavi" radi nečeg. Vjerojatno zato što naša vina odlično kotiraju na srpskom tržištu. Osobno sam prisustvovao jednoj večeri na kojoj je Vučić kušao istarsku malvaziju i mogu potvrditi da mu se sviđala.', rekao je za Glas Istre poznati istarski vinar Bruno Trapan reagirajući na izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o vinu malvazija koju je prilikom razgovora za bosansku Face TV nazvao 'odvratnim vinom koje nitko ne može piti'.

Trapan je rekao kako su sjedili stol do stola, sasvim slučajno.

'Bilo je to prije desetak godina povodom jednog sajma u Beogradu. I Vučić i njegova ekipa tom su prilikom probali istarska vina i bili su više nego zadovoljni. Pohvalili su ne samo malvaziju, nego i ostale istarske sorte od više proizvođača. Bilo je tu i Matoševića, Coroniche, Kozlovića… Ne znam što se u međuvremenu promijenilo', kaže Trapan.

Istarska se malvazija sasvim slučajno pojavila kao tema u intervjuu kao Vučićev pokušaj da time objasni da Srbi ne cijene dovoljno vlastite proizvode, pa tako bezobzirno piju loša vina, piše Glas Istre.

Vučić u Sarajevu Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut