Irenine sexy pregače

Irenine sexy pregače

09.05.2012 u 10:14

Bionic
Reading

U potrazi za pregačama dostojnih svake zgodne kuharice, nabasala sam na Irenine pin up, vintage, sexy primjerke istih. Pregača kao modni detalj? Zašto ne! I dok kuhate morate izgledati poželjno - rekla bi tetka Žuži ;)

Zadnju sexy, pin up, vintage pregaču vidjela sam, i odmah tržila, u njujorškom Athropologie-u.

I moj se kulinarski i seksualni život promijenio ... na bolje :). Zvučim kao štićenica Žuži Jelinek i čitateljica Glorie ... brrrr.

A sada za ozbiljno - Irena Čižmešija je prvu pregaču iskrojila i sašila od stare suknje, pa ih je onda iskrojila i sašila još nekoliko ... nakon toga je ustanovila kako
u Hrvatskoj ne postoji dizajn pregača kao modnog detalja.

I tako se upustila u stvaranje čitave kolekcije koju, u cijelosti možete pogledati i tržiti preko njezinog preslatkog sajta. Obratite pozornost na par uvodnih riječi o povijesti pregače kao takve.

Inspiracija za kolekciju bila su joj neka prošla vremena i inspirativne dame, pa se pregače nazivaju Kata ...


Vera ...


... Mare


... Biba B., što je dodatno simpatično, jer je već dosta engleskih/američkihimena, naziva i žena uzora ;). I mi svoje konje za trku imademo!

Zato hvala Ireni na kreativnosti i hrabrosti. Kao vodenjakica od 28 godina, ljubiteljica hrane i kuhanja, koja rijetko kuha prema receptu, dakle voli eksperimentirati, prava je referenca svojim radovima. I umjetničko joj je ime BooPie! Slatko :)