VRDOLJAK O ROBNIM REZERVAMA

'Imamo dovoljno zaliha da osiguramo sve nužno'

21.05.2014 u 19:58

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je danas da u državnim Robnim zalihama ima dovoljno zaliha da se ljudima na poplavljenim područjima osigura sve što je nužno

'Imamo i više nego dovoljno robnih zaliha, brzo smo reagirali na sve potrebe, svi zahtjevi županijskog i državnog stožera za zaštitu i spašavanje bili su ispunjeni u rekordno kratkom vremenu', kazao je Vrdoljak odgovarajući nakon svečanosti puštanja u rad plinovoda Kutina-Dobrovac na novinarske upite kako je država iz Robnih zaliha pomogla poplavljenim područjima te ima li još dovoljno zaliha.

Podsjetio je da su isporučene tone i tone svježeg mesa, deseci tisuća pašteta i mesnih narezaka, 1.500 ležajeva s potrebnom opremom itd.

'Imamo još dovoljno na zalihama da tim ljudima osiguramo ono što je nužno u ovoj situaciji, a onda idemo na sanaciju i obnovu', kazao je Vrdoljak.

Dodaje da svako ministarstvo razmatra što bi se moglo napraviti u sljedećem koraku te da će se o tome raspravljati na sutrašnjoj izvanrednoj sjednici Vlade koja će se održati u Županji.