GRUB NAPAD NA BIVŠEG KOLEGU

IDS: Vrijeme je da Kajin predoči svoj psihotest

05.06.2013 u 13:39

Bionic
Reading

Glavni tajnik IDS-a Tedi Chiavalon na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio kako je poraženom kandidatu za istarskog župana Damiru Kajinu očigledno potrebna medicinska pomoć te kako je došlo vrijeme da svima predoči svoj psihotest.

‘Nakon što je svojevremeno od članova IDS-a tražio njihovo testiranje na droge, mislim da je došlo vrijeme da nam on predoči svoj psiho test jer je u posljednjih godinu dana izrekao previše laži, previše je obmanjivao građane Istre te je previše blatio svoje bivše stranačke kolege,’ kazao je Chiavalon dodavši kako je on unatoč tomu, kako je rekao ‘spreman Kajinu pružiti ruku jer je njemu definitivno potrebna pomoć s obzirom da s njim očigledno nešto nije u redu’.

Prema njegovim riječima osobi koja se ne može sjetiti da je samo prije godinu i pol dana govorila kako je bivši župan Stevo Žufić najveći krivac za prodaju Barbarige i Dragonere dok je sada on u njegovom najužem timu, te osobi koja je pregazila sve svoje etičke i moralne norme kada je uzela saborsku mirovinu na jedan dan, treba u pravom smislu riječi pomoć jer je to dokaz da s tom osobom nešto nije u redu.

‘Vjerujem da će Kajin i dalje nastaviti blatiti i omalovažavati naše članove premda bih ga podsjetio kako je 3. siječnja ove godine u nekoliko intervjua najavio svoje povlačenje iz politike ukoliko ne bude izabran za župana,’ ustvrdio je Tedi Chiavalon

Na pitanje novinara kako onda komentira Jakovčićev potez koji je također najavio svoje povlačenje iz politike, a i dalje je aktivan, potpredsjednik stranke Boris Miletić odgovorio je ‘kako ne može govoriti u njegovo ime te kako to pitanje treba postaviti osobno Jakovčiću’.

Zahvalivši se još jednom svim biračima potpredsjednik IDS-a i pulski gradonačelnik Boris Miletić je danas kako su u Istri na izborima uistinu pobijedili građani koji su se, kako je rekao ‘odlučili za nastavak razvoja i za snažan istarski regionalni identitet’.

‘Istra je još jednom pokazala da je kulturna, multietnična, demokratska i pitoma regija, koja ne prihvaća govor mržnje, podmetanja i klevete. To naprosto u Istri ne prolazi i svi oni koji su se služili tim metodama i na ovim izborima, bili su kažnjeni,’ poručio je Miletić. Dodao je kako se IDS sada okreće realizaciji zacrtanih ciljeva poput izgradnje nove Opće bolnice, nastavak izgradnje istarskog ipsilona, nastavak izgradnje studentskog kampusa, izgradnja putničkog terminala u pulskoj luci te stavljanja u fukciju razvoja bivših vojnih područja.

Ustvrdivši kako od 472 vijećnika u Istarskoj županiji, gradovima i općinama IDS ima 242 vijećnika, glavni tajnik IDS-a Tedi Chiavalon izrazio je zadovoljstvo što je ova stranka ponovno preuzela vlast u Žminju, Svetoj Nedelji, Karojbi, Sv. Lovreću i u Višnjanu istaknuvši kako su sve te općine u velikim financijskim dubiozama i dugovima.

‘Mi ćemo preuzeti odgovornost da stabiliziramo ove sredine od kojih su neke u milijunskim dugovima’, zaključio je Chiavalon.