sjednica u labinu

IDS pronašao krivca za loš rezultat: To je HDZ-ovo prekrajanje izbornih jedinica

22.04.2024 u 20:58

Bionic
Reading

Predsjedništvo IDS-a jednoglasno je na sjednici održanoj u ponedjeljak navečer u Labinu podržalo predsjednika stranke Dalibora Pausa koji je, nakon što je IDS osvojio samo dva mandata na parlamentarnim izborima u osmoj izbornoj jedinici, dao mandat na raspolaganje

Članovi Predsjedništva su analizirajući rezultate izbora ocijenili kako je na ishod tih izbora u VIII. izbornoj jedinici znatno utjecao izostanak Matulja odnosno prekrajanje izbornih jedinica, jer su Matulji maknuti iz te izborne jedinice, a dodani su Novi Vinodolski i Bakar, što je značilo 600 glasova manje za IDS-ovu koaliciju, a 1.500 više za HDZ.

Osim toga, kako je navedeno na sjednici Predsjedništva, bili su i izbori za nacionalne manjine, pogotovo bošnjačku i talijansku, pa je i tu otišao veći broj glasova.

Uslijedila je sjednica Savjeta stranke na kojoj je potvrđena lista za Europski parlament (EP), koja će biti predana sutra. Nositelj liste je Valter Flego (IDS), a slijede Matija Posavec (NP Sjever), Tatjana Spasojević Vukobratović (SDSS), Domagoj Hajduković (Socijaldemokrati), Gabrijela Bošnjak (HSLS), Ana Trošelj (PGS), Rajko Ostojić (Socijasldemokrati), Jelena Nestorović (SDSS), Anita Perešin (NP Sjever), Krunoslav Lukačić (HNS), Radimir Čačić (NS Reformisti) i Milorad Pupovac (SDSS).

"Ideja nam je bila ponuditi jednu modernu, otvorenu, liberalnu i regionalnu snagu Hrvatskoj i Europi. Okupili smo stranke i pojedince na idejama otvorenosti, građanske Europe i liberalizma, koji prihvaćaju takve vrijednosti i takva načela. Ta lista potvrđuje naš program te ćemo se truditi biti pozitivno iznenađenje ovih izbora", poručio je nositelj liste Valter Flego.