roman rosavec

I zamjenik Ive Žinića ima stan u Zagrebu. Nije mu upisan u imovinsku karticu

04.02.2021 u 18:36

Bionic
Reading

Roman Rosavec je zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića. Osim vođenja županije, ovaj HDZ-ov dvojac dijeli još jednu poveznicu: Obojica skrivaju stanove u Zagrebu.

Rosavec vlasnik je stana na Maksimirskoj cesti o kojem nema ni spomena u njegovoj imovinskoj kartici. Stan, prema zemljišnim knjigama, ima 52 kvadrata i nalazi se na prvom katu. Sastoji se od dvije sobe, a ugovor o kupoprodaji sklopljen je u listopadu 2018. godine. U teretovnici je upisan kredit od 60 tisuća eura, pišu 24 sata.

U svojoj zadnjoj imovinskoj kartici iz 2020. tvrdi da posjeduje samo vikendicu s pripadajućim zemljištem. Ne navodi nijednu drugu nekretninu. Nije mu upisan nikakav kredit od 60 tisuća eura. Ne navodi nijedan drugi prihod, osim svoje plaće od 13.747 kuna i suprugine plaće od 6500 kuna. Ona, naime, radi u Osnovnoj školi Banova Jaruga i to joj je, prema muževoj imovinskoj, jedini izvor primitaka.

U stanu trenutno žive trojica mladića što je novinarima potvrdio predstavnik stanara. Ime Romana Rosavca je izvješeno i na popisu suvlasnika. Kada su ga iz 24 sata nazvali, predstavili mu se i rekli zbog čega ga zovu poklopio im je slušalicu. Nije odgovarao na daljnje pozive.