POVRATAK EKSTREMNOG DESNIČARA

I Mladen Schwartz želi postati predsjednik Vlade

19.10.2011 u 15:34

Bionic
Reading

Mladen Schwartz, nakon što je 2003. ugasio neregistriranu stranku Nova hrvatska desnica, vraća se u politiku te izlazi na parlamentarne izbore u svim izbornim jedinicama te ima namjeru postati predsjednik Vlade

Kontroverzni radikalni desničar poručuje da planira raditi 'jedino u interesu Hrvatske i njezinih ljudi'. 'U ovim teškim vremenima za našu Domovinu, odlučio sam se ponovno aktivno uključiti u politiku. Na ovaj čin me prisilio nedostatak prave političke opcije i političara, koji bi svojim znanjem, sposobnošću i voljom izveli hrvatski narod iz ove nezavidne situacije', stoji na njegovoj internetskoj stranici.

Schwartz je Novu hrvatsku desnicu osnovao 1994. godine, nakon što je istupio iz Hrvatske stranke prava koju je tada vodio Dobroslav Paraga. Upis NHD u registar političkih stranaka odbila su tadašnja nadležna tijela, a odluku je potvrdio i Upravni sud, zbog čega je Schwartz dvije godine kasnije podnio i ustavnu tužbu.

Ovaj filozof u svojoj biografiji na stranici sebe naziva posvjedočenim desnim konzervativcem i žestokim antikomunistom. Kaže da je rođen u Zagrebu, no stjecajem okolnosti živi u 'velikosrpskom Beogradu u anacionalnoj obitelji, vjerojatno njemačko-mađarsko-kazarskog, a možda i židovskog porijekla'. Nakon toga se, kaže osvijestio, emigrirao, završio studij filozofije u Njemačkoj te se usko povezao s najistaknutijim hrvatskim emigrantima Vinkom Nikolićem i Brunom Bušićem.