bez uspjeha

I dalje traje potraga za nestalim ribarima, uključili se i talijanski dronovi

03.05.2023 u 17:37

Bionic
Reading

U tijeku je potraga za dvojicom ribara nestalih u istarskom akvatoriju. U potragu su uz Nacionalnu središnjicu za spašavanje na moru uključene talijanske pomorske i zračne snage.

Dosadašnje traganje, kojim koordinira Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC Rijeka), sa uključenim pomorskim i zračnim jedinicama nažalost nije rezultiralo pronalaskom nestalih, kao niti traganje koje se provodi u području talijanskog nadzora sigurnosti plovidbe i kojim koordinira MRCC Roma, izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Kako javlja HRT, Talijani s područja Trsta i Venecije pretražuju uz pomoć dronova.

Nestali dvojac uputio se u 3.30 jučer ujutro uputio se brodicom iz Umaga prema Poreču, a prva dojava Službi za spašavanje na moru stigla je oko 16 sati od od obitelji jednog od nestalih jer nije stigao kući u dogovoreno vrijeme. Kada su isplovili vremenski uvjeti nisu bili dobri i puhala je jaka bura.

Savudrijski ribar Danilo Latin rekao je da vremenski uvjeti na moru u utorak nisu bili baš idealni, puhao je jak vjetar, a najvjerojatnije su zbog velikih valova velike posude s mrežama poremetile balans plovila i samu ravnotežu ribarice.

'Ribari koji su ih jučer uočili zadnji put rekli su da je ribarica visjela u jednu stranu', izjavio je savudrijski ribar Latin.