NOVI GRADONAČELNIK, NOVO VRIJEME

Hvar zabranio go-go plesačice na javnim površinama

14.08.2013 u 22:07

Bionic
Reading

Novi hvarski gradonačelnik Rino Budrović odlučio je napraviti inventuru javnih površina koje je Grad dao u zakup te prekontrolirati na koji ih način zakupci koriste. Nepravilnosti su, prije dvadesetak dana, pronađene na štekatu ispred hotela Riva, gdje su se gosti zabavljali uz go-go plesačice, piše Dalmacija News

'Točno je da smo zabranili plesačice na javnoj površini. Grad je zaštitio svoj najam. Ne vidim zašto se proziva Grad da je zabranio plesačice, a ne proziva se onoga tko ih je doveo. One nisu bile u hotelu, već na javnoj površini koja je dana u zakup. Površina je namjenski dana kao štekat, a točno se zna što se može događati na štekatima, a što ne', rekao Budrović za Dalmacija News.

On je nezadovoljan vizijom turističkog razvoja Hvara kakvu je zagovarao njegov prethodnik, Pjerino Bebić. Smatra da promocija Hvara isključivo kao partijanerske destinacije nije dobra.

'Imamo i goste koji su iz drugih razloga došli u grad takve povijesti i kulture, grad koji nazivaju otočnom metropolom', kazao je Budrović kada se, početkom kolovoza, obračunavao s bukom.

Hotel Riva posluje u sklopu grupacije Sunčani Hvar. Renata Krajačić, osoba zadužena za odnose s javnošću, najavila je da će se pismeno očitovati na odluku Grada.