NARUŠAVANJE UGLEDA

Hvar će tužiti Norvežanku ako je izmislila silovanje

Bionic
Reading

Hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić najavio je tužbu protiv mlade Norvežanke, jer je nanijela štetu ugledu Hvara lažnom prijavom silovanja

Naime, devetnaestogodišnja turistkinja iz Norveške 2. kolovoza 2009. godine prijavila je da je brutalno silovana nedaleko od poznate hvarske plaže Bonj gdje su zatečeni i tragovi krvi.

Policija nakon toga nije uspjela identificirati muškarca koji je bio s njom u kontaktu, međutim, došla je do 60-godišnjeg Slovenca koji je pred nadležnim tijelima svjedočio da se u tom slučaju radilo o nenasilnom seksu, a da su reakcije mlade Norvežanke uslijedile tek po dolasku njezinih prijateljica koje su zbog tragova na obali počele vrištati i dozivati u pomoć, objavila je Slobodna Dalmacija.

Djevojka je navodno mladića upoznala u diskoteci Veneranda, a pretpostavlja se da je također bio stranac. U vrijeme prijavljivanja događaja izmjerena su joj 0.73 promila alkohola u krvi, što znači da je bila pod utjecajem alkohola.

Medicinskim pregledom u KBC Split utvrđeno je da nije imala vidljivih ozljeda koje bi nastale činom silovanja, tako da se sve više sumnja u istinitost njezine prijave. Slobodna Dalmacija je objavila kako su zbog sumnje da je riječ o lažnoj prijavi silovanja Hvarani ogorčeni, a gradonačelnik Pjerino Bebić navodno priprema kaznenu prijavu protiv mlade Norvežanke jer je gradu pričinjena nepopravljiva šteta.

'Sada se zapravo čeka izvješće Državnog odvjetništva, a ako se pokaže da je prijava bila lažna, protiv Norvežanke će po službenoj dužnosti biti podnesena prijava za lažno prijavljivanje kaznenog djela. Naravno, Grad bi u tom slučaju od nje zahtijevao javnu ispriku, a trebali bi je objaviti svi mediji koji su prethodno informirali o tom događaju. Dakle, mi sve češće slušamo kako se u ovom slučaju radilo o jednoj ljetnoj ludoriji, pa je stoga sasvim razumljivo da s grada koji se gotovo stoljeće i pol organizirano bavi turizmom želimo sprati svaku ljagu, te i nadalje zadržati ugled dobrih i gostoljubivih domaćina kojima će kao i do sada dolaziti turisti iz cijeloga svijeta', izjavio je gradonačelnik Bebić za Slobodnu Dalmaciju.