razvoj sektora

HUP-Udruga metalne industrije i Sindikat metalaca Hrvatske radit će zajedno na promociji zanimanja u metalskoj industriji

14.10.2022 u 13:29

Bionic
Reading

Promocija zanimanja u metalskoj industriji i daljnji razvoj sektora bila su glavne teme sastanka socijalnih partnera iz sektora metalne industrije: HUP-Udruge metalne industrije i Sindikata metalaca Hrvatske

Na sastanku su sa strane HUP-a, uz glavnu direktoricu Irenu Weber, sudjelovali članovi Izvršnog odbora HUP-UMI na čelu s predsjednikom Sergiom Galošićem, izaslanstvo predstavnika sindikata je vodio predsjednik SMH – IS, Siniša Kosić.

Predstavnici oba socijalna partnera su izrazili zadovoljstvo da se nakon niza godina ponovo nalaze za stolom kako bi se dogovorili oko modaliteta buduće suradnje koja je u interesu razvoja sektora.

Prvi korak nakon sastanka je osnivanje zajedničke radne skupine koja će se baviti promocijom zanimanja u metalskoj industriji kod djece i mladih te obrazovnim politikama i upisnim kvotama. Također radit će se na promociji pojačane zaštite na radu kao i mogućnostima suradnje na EU projektima. Sastanci socijalnih partnera održavat će se redovno na kvartalnoj razini.