9. LIPNJA

HUP na Danu poduzetnika poziva na promjene

02.06.2014 u 14:32

Bionic
Reading

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) idućeg će tjedna, 9. lipnja, održati tradicionalno okupljanje gospodarstvenika 'Dan poduzetnika' pod nazivom 'Vrijeme promjena', najavljeno je danas iz HUP-a

U najavi Dana poduzetnika glavni direktor HUP-a Davor Majetić ističe da stanje u hrvatskom gospodarstvu ne dopušta više ni minute oklijevanja u prihvaćanju nužnosti i provedbi promjena, bez kojih nema gospodarskog oporavka, a bez gospodarskog rasta nema ni boljeg zdravstva, obrazovnog sustava, kulture itd.

Promjene moraju početi odmah i to na svim područjima, bez daljnjih kompromisa i oklijevanja. Svako daljnje odgađanje promjena ne znači samo daljnje urušavanje gospodarstva i standarda građana već ugrožava i budućnost naše djece jer će se posljedice sadašnjeg nečinjenja osjećati još dugo godina - to je što će poslodavci poručiti s ovogodišnjeg Dana poduzetnika.

Predstavnici HUP-a će na Danu poduzetnika predstaviti najnovije rezultate istraživanja o percepciji poduzetnika u javnosti, kao i nove rezultate HUP Skora - alata kojim HUP na polugodišnjoj osnovi prati napredak u reformama na 13 strateških, ključnih područja nužnih za revitalizaciju hrvatskog gospodarstva.

U sklopu programa Dana poduzetnika održat će se i dvije panel rasprave, na kojima će se govoriti o nužnosti promjena i tražiti odgovor na pitanje kako poboljšati poduzetničku klimu u zemlji, te o poduzetništvu, prilikama koje im se otvaraju i preprekama na koje nailaze.

Za sudionike Dana poduzetnika konzultantska kuća PWC pripremila je pregled gospodarskih trendova u svijetu s posebnim naglaskom na analizu pozicije Hrvatske. Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije i Udruga za rehabilitaciju i edukaciju VISOKI JABLANI predstavit će projekt 'Drugo lice invalidnosti'.