REAKCIJA NA 'PLAVOG ANĐELA'

Htjeli oteti Romu dijete jer je svjetlije puti

22.10.2013 u 09:54

Bionic
Reading

Skupina skinhedsa umalo je u subotu navečer Stefanu Nikoliću otela dvogodišnje dijete u Novom Sadu zbog toga što je mališan svjetlije puti nego otac

Nikolića su skinsi optuživali po rasnoj osnovi jer je Rom, da je ukrao dijete od bioloških roditelja. Kada je zaprijetio da će zvati policiju, huligani su se razbježali, piše Blic. 'Nosio sam dijete u naručju, a supruga je išla pored mene. Sustigao nas je momak oko 25 godina i povikao: 'Otkud tebi bijelo dijete, sigurno si ga ukrao!' Nisam znao što ću od straha, jer je pokazivao na mog dvogodišnjeg sina Čedu. Supruga ga je molila da nas ostavi na miru, a sve su promatrali njegovi preko ulice. Vikali su da smo ukrali dijete i da nas treba u zatvor. Svi su između 20 i 30 godina', kazao je Nikolić. Kaže da je njegova žena svjetlije puti od njega i da je zato i dijete svjetlije.

'Kada sam mu odbio dati sina, nudio mi je 100 eura da otkupi dijete. Gledao sam ga i nisam mogao vjerovati što govori. Rekao sam da ću zvati policiju', ispričao Nikolić. Potom se maltretiranju priključio još jedan huligan predstavljajući se kao policajac. Kaže da su skinsi bili u crnim jaknama na kojima su bile naljepnice s mrtvačkim glavama. Policija nije pronašla osobe koje bi mogle odgovarati Stefanovom opisu.