put do korisnika

Hrvatski Caritas uputio 14. tegljač humanitarne pomoći u Ukrajinu

06.05.2022 u 18:33

Bionic
Reading

Hrvatski je Caritas uputio u petak u Ukrajinu Caritasu Spes još jedan, 14. po redu, tegljač humanitarne pomoći s prehrambenim i higijenskim proizvodima

Nakon što je 74.400 gotovih jela u dvama tegljačima prošli tjedan dostavljeno na područje Harkiva i Zaporižja, i ova će pošiljka preko Lavova potražiti put do korisnika u nekom od najugroženijih područja na jugu i istoku Ukrajine, navodi se u priopćenju.

Prema najnovijim podacima koje je Hrvatski Caritas dobio od Caritasa Spes, ukrajinske nacionalne Caritasove organizacije, potrebe za hranom stanovnika Ukrajine koji su u potrazi za sigurnosti utočište potražili u sigurnijim, zapadnim područjima zemlje – kao i onih koji žive u krajevima izravno zahvaćenima vojnim borbenim aktivnostima – sve su veće.

Na popisu prehrambenih proizvoda koji su, prema procjeni Caritasa Spes, najpotrebniji pojedincima i obiteljima za koje organizirano skrbi, uz osnovne živežne namirnice, na vrhu se nalaze konzervirana hrana, gotova jela i tjestenina, ali također i proizvodi poput kave i čaja, čokolade, slatkiša veće energetske vrijednosti, mlijeka u prahu i dječje hrane.

Hrvatski Caritas nastavlja putem svoje mrežne stranice www.caritas.hr prikupljati novčana sredstva a putem mreže župnih i nad/biskupijskih caritasa trajne prehrembene i higijenske proizvode namijenjene stradalnicima rata u Ukrajini. Pomoći se može i pozivom na donacijski telefon 060 9010 (6,25 HRK; PDV uključen).