BEZ PRAVOG OBJAŠNJENJA

Hrvatska podignula pa uklonila ogradu na granici sa Srbijom

30.06.2016 u 21:56

Bionic
Reading

Hrvatska je prvi put od početka migrantske krize podignula, a zatim i uklonila željeznu ogradu na mostu preko Dunava, a iz MUP-a su poručili da se ograda podiže kako bi se spriječilo moguće nezakonite ulaske u Hrvatsku

U poslijepodnevnim satima uklonjena je ograda na graničnom prijelazu Batina između Hrvatske i Srbije, a MUP je, podsjetimo, samo šturo kazao da su 'u cilju sprječavanja eventualnog pokušaja nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku preko graničnog prijelaza Batina, a temeljem čl. 7. Zakona o nadzoru državne granice (NN 83/13) preventivno bile postavljene tehničke prepreke koje se po potrebi i u skladu sa stanjem sigurnosti mogu aktivirati, radi potpune blokade mosta, odnosno prometnice koja vodi prema navedenom prijelazu. U ovom trenutku na navedenom području nema sigurnosnih ugroza'.

U prvom izbjegličkom valu ograda je bila postavljena na prijelazu Baranjsko Petrovo Selo, ali s mađarske strane. Ovo je prvi puta da je Hrvatska podigla ogradu na granici prema nekoj susjednoj državi.