HADŽIĆ OSTAJE NA SVOJOJ POZICIJI

'Hrvatska nema niti jednu kunu niti euro za Pelješki most'

23.01.2014 u 18:34

Bionic
Reading

Vlastima Bosne i Hercegovine još uvijek nije dostavljena predstudija izvodljivosti gradnje Pelješkog mosta, no uvjeti koje Sarajevo postavlja da bi se taj projekt realizirao ostaju isti, a znače zahtjev za nesmetani pristup otvorenome moru, izjavio je u četvrtak ministar prometa i komunikacija BiH Damir Hadžić

'Nećemo dopustiti da luka Neum bude dovedena u pitanje odnosno da se akvatorij Neuma dovodi u pitanje', kazao je Hadžić novinarima.

Podsjetio je obveze koje proistječu iz Međunarodne konvencije o pravu mora i koje svakoj pomorskoj zemlji jamče pravo na pristup otvorenome moru pa se sukladno tome mora projektirati i eventualni Pelješki most.


Hadžić drži kako će Pelješki most u svakom slučaju biti veliki izazov za Hrvatsku, jer je riječ o skupom prometnom rješenju koje značajno ovisi o spremnosti Europske unije da ga financira.

'Oni (Hrvatska) apsolutno nemaju ni jednu kunu niti euro da uđu u realizaciju ovog projekta, pa čak kada bi sve to imali postavlja se pitanje za koliko bi to završili', kazao je ministra prometa BiH.