ISTANBUL U MEĆAVI

Hrvatima smiješno što je Turke uplašilo malo snijega

19.02.2015 u 11:49

  • +5

Snježna mećava izazvala kaos u Istanbulu

Izvor: tportal.hr / Autor: Montaža: Osman Orsal / Reuters // Zeljko Mrsic i Marko Lukunic /PIXSELL

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaš Zoran Planinić i košarkaški trener Tomislav Mijatović iz 'prvog reda' svjedoče kaosu koji je nastao u Istanbulu nakon što je palo desetak centimetara snijega, prvi put od 1988. godine

Posljednjih dana turski Istanbul koji je navikao na blage zime zahvatila je prava snježna mećava koja izazvala potpuni kaos u gradu u kojem bijele pahuljice nisu česta pojava.

Zbog 10-ak centimetara snijega otkazan je velik broj letova iz Istanbula, a u probleme je došao i trener Bešiktaša Slaven Bilić koji je kasnio s momčadi na utakmicu Europske lige u Liverpool.

Bivši košarkaši reprezentativac Hrvatske Zoran Planinić, član Anadolu Efesa (ne igra za prvu momčad zbog odluke trenera Ivkovića, op.a.), iz prve nam je ruke ispričao kako to izgleda na utakmica ovog milijunskog grada. Dapače, poslao nam je i nekoliko fotografija s prozora svog stana…

'Je, sve se zabjelilo i svi su u šoku. Bio sam jučer cijeli dan u gradu i čini mi se kako je snijeg razveselio mnoge ljude, pogotovo one najmlađe, jer se grudaju i bacaju po njemu. Rijetko ga ovdje viđaju, a jedna žena ispričala mi je kako se nešto slično dogodilo 1988. godine. Škole ne rade, velik broj ljudi nije otišao na posao, a kasne i svi letovi, autobusi… Pravi je kaos ovdje zbog tih 10-ak centimetara snijega', kazao je za tportal.hr Planinić dodavši:

'Iskreno, meni je ovo malo smiješno jer sam jedna dio karijere igrao i živio u Moskvi gdje ovakav snijeg padne početkom desetog mjeseca. Supruga Marina je iz Chicaga i baš se jučer čula s roditeljima koji kažu da je tako hladno i da tako puše da ne mogu iz kuće izaći van. E to je zima', našalio se Planinić.

Pomoćni trener košarkaše momčadi Anadolu Efes je Zagrepčanin Tomislav Mijatović kojeg smo telefonom dobili dok se autobus s igračima i stručnim stožerom probijao prema centru grada.

'Pet godina živim u Istanbulu i ovako nešto je ljudima koji tu žive ravno katastrofi. Ne čiste snijeg, a prometna gužva koja je ionako neizdrživa sada poprima obrise totalnog kaosa. Evo, naš vozač se muči vozeći autobus kroz mećavu, a recimo u Zagrebu bi ovakav snijeg bio zanemariv', kazao je Mijatović.

Kako izgleda Istanbul kada je zabijeli snijeg pogledajte u našoj fotogaleriji.