TRI KANDIDATA

HRT-ovci biraju ravnatelja programa

09.07.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Želi li Iliju Jandrića, Zvonka Varošanca ili Sašu Runjića za ravnatelja programa HRT-a, izjasnit će se, u srijedu od 8 do 18 sati, kreativno osoblje Prisavlja. Prvi put svoj glas njih 1.247 dat će elektroničkim putem, a hoće li u konačnici njihov odabir biti i izabran, odlučit će Goran Radman, glavni ravnatelj HRT-a

Naime, glas kreativnog osoblja neobvezujući je za Radmana koji s njim može, ali i ne mora složiti. Kada će i hoće li uopće ikoga Radman izabrati, u propozicijama nije precizirano, ali se pretpostavlja da će to napraviti prije nego što polovicom mjeseca ode na godišnji odmor. Svoje programe kandidati su prije nekoliko dana imali prilike iznijeti pred zaposlenicima, a ono što se svima pokazalo kao zajedničko je to da bi svi središnji Dnevnik pomaknuli pola sata ranije kako bi krenuli prije Dnevnika na Novoj TV koji već dulje vrijeme drži primat najgledanije informativne emisije.

Svima je i želja da HRT opet bude broj jedan i da bude ono što je nekad bio. Od troje kandidata, Varošanec je trenutačno jedini iz kuće. Jandrić je osobni savjetnik za medije predsjednika Sabora, a na pitanje zašto je s HRT-a otišao 2011., kazao je kako je presudila ponuda Al Jazeere Balkan, ali i kredit u švicarcima.

Runjić je pak dugogodišnji novinar i urednik u brojim tiskanim medijima, bio je urednik Zabavnog programa RTL-a i protukandidat Radmana u izborima za glavnog ravnatelja.
Trenutačno je vlasnik produkcijske kuće Fikcija. HRT je bez ravnatelja programa od početka godine, kada je s te pozicije otišao Goran Rotim, a da se Prisavlju nije žurilo imenovati čovjeka na tu poziciju, potvrđuje već jedan poništeni natječaj na kojem nijedan od kandidata nije zadovoljio.