DRSKI DIREKTOR HRVATSKIH VODA

Hoće li Jakovina provjeriti bogatuna koji markira s posla?

20.11.2013 u 15:23

Bionic
Reading

Direktor Vodno-gospodarskog odjela Rijeka u Hrvatskim vodama Darko Višnjić, pohvalio se u opširnoj reportaži RTS-a svojim velikim bogatstvom koje je stekao raznim djelatnostima u brojnim zemljama. Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatske vode očito ne vide ništa sumnjivo u tako velikom bogatstvu svoga djelatnika koji često izostaje s radnog mjesta

Ni Ministarstvo poljoprivrede ni Hrvatske vode nisu komentirali upite iPressa o činjenici da je jedan od direktora u Hrvatskim vodama bogati svjetski biznismen koji živi na četiri svjetske destinacije, a s radnog mjesta u Rijeci, prema vlastitu priznanju, izostaje nekoliko mjeseci godišnje.

Puljanin Darko Višnjić, kojeg je IDS prvo postavio na mjesto direktora pulskog javnog poduzeća Vodovod, a Kukuriku koalicija krajem prošle godine u Hrvatske vode, na mjesto direktora Vodno-gospodarskog odjela Rijeka, pohvalio se u opširnoj reportaži RTS-a trudom i ulaganjima u obnovu velebnog imanja Schulhoff kraj Padeja u Banatu, gdje se bavi turizmom i vinarstvom, a novac je, tvrdi, zaradio u Rusiji i Africi, gdje se i dalje bavi trgovinom naftom, bitumenom i sličnim proizvodima. Kazao je da ima rezidencije na četiri destinacije, u Hrvatskoj, Srbiji, na Malti i u Africi, ali da najviše boravi upravo u Schulhoffu –  obitelj šest mjeseci godišnje, a on nešto manje.

Govoreći o svom životu i radu, nije spomenuo svoju karijeru u javnim poduzećima u Puli i Rijeci te smo Ministarstvo poljoprivrede, pod čijom su ingerencijom Hrvatske vode, upitali kako je moguće da je Višnjić više mjeseci odsustan sa svog radnog mjesta. Nadalje, kako nikad nije objašnjeno zbog čega ga je IDS-ova vlast postavila na mjesto direktora u Vodovodu Pula, a potom i na mjesto direktora u Hrvatskim vodama, upitali smo ministarstvo Tihomira Jakovine koje su Višnjićeve kvalifikacije, reference i poslovni ciljevi, a zanimalo nas je i koja je njegova uloga u Povjerenstvu za odvodnju Poreštine, projekt vrijedan 67 milijuna eura, koji će EU sufinancirati sa 50 milijuna eura.

U Ministarstvu su nam kazali da je upit proslijeđen Hrvatskim vodama uskrativši komentar, a iz Hrvatskih voda odgovora nema. O bizarnom slučaju tajnog tajkuna, koji sam kaže da do kraja života ne bi više morao raditi, a ipak je prihvatio, dva puta, radna mjesta u javnim poduzećima, nije se do sada očitovao nitko pa ni sam Višnjić. Njega ni danas nije bilo na poslu u Rijeci; kažu da je na putu do petka.