KOALICIJA

HNS, ISDF i Zeleni zajedno na izborima u Puli

25.02.2009 u 16:35

Bionic
Reading

Čelnici pulskih organizacija Hrvatske narodne stranke (HNS), Istarskoga socijaldemokratskog foruma (ISDF) i Zelene stranke - zelene alternative potpisali su danas u Puli deklaraciju o zajedničkom izlasku na izbore za Gradsko vijeće, gradonačelnika i dogradonačelnike Pule

Kako se navodi u deklaraciji, pulski ogranci tih stranaka složili su se da će ISDF odrediti kandidata za gradonačelnika i nositelja zajedničke liste, a HNS i Zeleni odredit će po jednog kandidata za dogradonačelnika.

Po riječima predsjednika ISDF-a Livija Bolkovića, imena kandidata za gradske čelnike i redoslijed liste za Gradsko vijeće utvrdit će se posebnim sporazumom koji će se, kako je najavio Bolković, potpisati idući tjedan.

'Zadovoljan sam realizacijom te koalicije te zahvaljujem predstavnicima tih triju stranaka koji su na njoj ustrajali bez obzira na velike pritiske da do ove koalicije ipak ne dođe', rekao je Bolković ne želeći odgovoriti na novinarsko pitanje o kakvim je pritiscima riječ.

Predsjednik pulskoga HNS-a Luka Stančić istaknuo je govoreći o razlozima sklapanja koalicije da se HNS oduvijek zauzimao 'za djelotvornu i transparentnu upravu', u čemu se vrlo lako našao s tim partnerima. Dodao je da će o mogućim sporazumima na županijskoj razini odlučiti središnjica stranke.

Predsjednik ISDF-a Livio Bolković je istaknuo da je ta koalicija, koja od danas, kako je rekao, 'djeluje kao jedno tijelo', otvorena za suradnju.