STABILNO PARTNERSTVO

HNS demantira: Ne izlazimo iz koalicije!

19.08.2013 u 09:07

Bionic
Reading

HNS je demantirao napise Jutarnjeg lista da izlazi iz koalicije s SDP-om te da za sljedeće izbore priprema novu koaliciju s IDS-om i eventualno HSLS-om

'HNS je stabilan koalicijski partner. HNS ne izlazi iz aktualne vladajuće koalicije koju čini s koalicijskim partnerima SDP-om, IDS-om i HSU-om niti priprema novu koaliciju. Konstruirane medijske napise najoštrije odbacujemo i nećemo ih komentirati niti želimo s koalicijskim partnerima komunicirati putem medija', priopćio je HNS.

Podsjetimo, Jutarnji list je, pozivajući se na izvore u HNS-u, objavio da ta stranka priprema dokument kojim će jasno definirati programske osnove za suradnju s SDP-om.

Tim dokumentom trebalo bi se spriječiti da, primjerice, ministar Slavko Linić donosi odluke s kojima koalicijski partneri nisu bili upoznati.

U HNS-u žele izbjeći sudbinu HSLS-a i HSS-a koji su koaliranjem s HDZ-om te zaziranjem od miješanja u politiku veće stranke izgubili identitet i birače.

HNS planira surađivati s onim strankama koje će jamčiti poštivanje njihove političke platforme. Uvjereni su da s osam do deset posto glasova nitko bez njih neće moći sastaviti vladu pa ne odbacuju mogućnost da na idućim izborima koaliraju i s HDZ-om, objavio je Jutarnji list.