posljedice izbora milanovića

HDZ večeras analizira izbore, Jandroković: Sjednica Predsjedništva stranke sigurno neće biti mirna kao sastanak Predsjedništva Sabora

07.01.2020 u 11:53

Bionic
Reading

Uoči nove saborske sjednice, brzopoteznu sjednicu odradilo je Predsjedništvo Sabora. Završili su u manje od 10 minuta, a svima su na pameti još uvijek bili rezultati izbora. Pa tako i predsjedniku Sabora i glavnom tajniku HDZ-a Gordanu Jandrokoviću, koji je svjestan da njegovoj stranci prethodi detaljna analiza rezultata

'Današnja sjednica Nacionalnog vijeća i Predsjedništva HDZ-a neće biti mirna kao sjednica predsjedništva Sabora', poručio je nakon sjednice Predsjedništva Sabora Gordan Jandroković.

'Proanalizirat ćemo koji su razlozi i što je bilo ključno kod toga da ne dobijemo ove izbore, no o tome ću prvo govoriti na sjednici u stranci, a tek onda javno. Raspravljat ćemo, očekujem da će biti različitih razmišljanja moja smo čuli i tijekom kampanje i na sam dan objave rezultata, a očekujem da u demokratskoj atmosferi raspravimo ono što je važno za HDZ. Držim se one - u pobjedi se ne uzvisi, u porazu se ne ponizi. Politika je kao sport, ne možeš uvijek pobijediti. ali kada ne pobjediš treba analizirati koji su stvarni razlozi i onda krenuti dalje', rekao je Jandroković.

Upitan o svojoj izjavi da je 'HDZ otišao previše udesno u kampanji', Jandroković je pojasnio što je mislio pod time.

'Ja sam takvu sličnu izjavu rekao. Smisao je moje izjave je bio da je kampanja bila takva da je očito jako motivirala birače našeg političkog suparnika. Kampanje imaju svoje tehnike i zakonitosti i očito da je kampanja koju smo vodili motivirala naše birače ali i birače našeg suparnika', kazao je Jandroković.

Na pitanje strahuje li da bi se kod rasprave o opozivu ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, što je među prvim točkama za raspravu, netko od HDZ-ovih zastupnika mogao izdvojitod stava stranke i glasati za njen opoziv, Jandroković kaže da su u HDZ-u spremni na sve scenarije. 'Ako će netko od koalicijskih partnera i pojedinaca imati neke svoje ideje i planove, mi smo spremni i na izbore. Ali mislim da ipak postoji neko razumijevanje među protagonistima politike da treba odradit predsjedanje Europskom unijom, a nakon toga tako i tako dolaze izbori. Ali ne isključujem sve scenarije', kaže Jandroković.

  • +4
Sjednica Predsjedništva Sabora Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Iako je u kampanji izmijenio teške riječi s izabranim predsjednikom Zoranom milanovićem, Jandroković kaže da je kampanja jedno, a da se kasnije mora surađivati. 'Tu nisu važni osobni odnosi, ovdje je važno odgovorno obnašanje dužnosti', dodao je.

Jandroković je na pitanje o izjavi predsjednice da se Dragan Lozančić uplitao u izborne procese rekao da nema saznanja o tome.