'krajnje nekorektno ponašanje'

HDZ traži opoziv predsjednika primorsko-goranske Skupštine: Vijećnike nedopustivo optuživao za 'fašistički govor'

05.10.2018 u 17:37

Bionic
Reading

HDZ-ov vijećnik u primorsko-goranskoj Županijskoj skupštini Dinko Beaković u petak je u Rijeci zatražio opoziv predsjednika Županijske skupštine Erika Fabijanića (SDP) jer se, kako tvrdi, ponaša 'krajnje nekorektno' i brani samo interese svoje političke stranke i župana Zlatka Komadine

"Na sastancima klubova vijećnika, prije sjednica skupštine, u više navrata sam tražio da se na dnevni red stave točke o nepravilnostima i nedopustivom ponašanju županijskih vlasti, ali su moji prijedlozi odbijeni", rekao je Beaković te nabrojio, kako je dodao, namještene natječaje za određene osobe na funkcijama predsjednika Lučke uprave Opatije, Lovrana i Mošćeničke Drage i u županijskoj razvojnoj agenciji.

Osim toga, istaknuo je, Fabijanić je vijećnike nekoliko puta neargumentirano i nedopustivo optuživao za "fašistički govor".

Županijski vijećnik Lovorko Gržac osvrnuo se na svoje vijećničko pitanje na aktualnom satu na posljednjoj sjednici Županijske skupštine, gdje je upozorio da je zamjenik župana Petar Mamula u izjavi za novinare rekao da je "Gomirje najzapadnije srpsko mjesto u 'ajmo reći Republici Hrvatskoj", no Mamula je tada rekao kako takvu izjavu nije dao.

Gržac je na konferenciji za novinstvo pustio videosnimku Mamuline izjave u kojoj se čuje da govori onako kako je Gržac na skupštini i upozorio te je zatražio da Mamula obrazloži tu svoju izjave, da odgovori je li Gomirje srpsko ili hrvatsko selo, zbog čega upotrebljava sintagmu "'ajmo reći" prije naziva Republike Hrvatske, te da se ispriča ako utvrdi da je izjava bila nespretno sročena.

Mamula je tu izjavu dao nakon službenog posjeta Čačku, gdje su bili na Festivalu trube u Guči uz udrugu čiji su članovi od županije dobili novac za odlazak na taj festival.

"Izjave o kojima govorite nisam dao", rekao je Mamula odgovarajući na pitanje Gršca, pri čemu je dodao kako uvijek jasno kaže otkuda dolazi i čiji je državljanin.