PREVID 'OKA SOKOLOVA'

HDZ-ovac Marić greškom teško optužio ravnateljicu Hine

13.02.2014 u 13:35

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Goran Marić (HDZ) uputio je danas ispriku ravnateljici Hine Branki Valentić, koju je sinoć u Hrvatskom saboru zabunom prozvao za sukob interesa i porezni dug, misleći pritom na članicu Upravnog vijeća Hine i članicu Vijeća za elektroničke medije Gordanu Simonović.

‘U kasnim večernjim satima prigodom rasprave o Izvješću o radu Upravnog vijeća Hine, u trenucima dekoncentracije, misleći na članicu Upravnog vijeća, kazao sam da je ravnateljica u sukobu interesa i da ima porezni dug’, navodi u svojoj isprici potpredsjednik saborskog odbora za zakonodavstvo Goran Marić uz žaljenje zbog neugodnosti koju je zbog toga mogla imati ravnateljica.

Napominje da je iz konteksta njegove rasprave bilo jasno da nije mislio na ravnateljicu, jer je nekoliko puta spomenuo da je osoba koja je u sukobu interesa i koja ima porezni dug, istodobno i članica Vijeća za elektroničke medije.

Ističe i da u raspravi niti riječi kritike nije uputio načinu rada Hine i njezinim upravljanjem, već naprotiv izrazio nezadovoljstvo odnosom Vlade prema Hini i namjeri ukidanja jedne od najvažnijih državnih institucija.