LISTA ZA RIJEKU I BLOK UMIROVLJENICI ZAJEDNO

'HDZ je unio razdor među umirovljenike, a SDP raselio Riječane'

20.10.2011 u 17:04

Bionic
Reading

Stranke Lista za Rijeku i Blok umirovljenici zajedno predstavile su danas u Rijeci sporazum o suradnji u 7. izbornoj jedinici

‘Budući da je Blok umirovljenika zajedno s kojim potpisujemo sporazum jedini autentični predstavnik umirovljenika izvan utjecaja SDP-a i HDZ-a, vjerujemo u uspjeh i sinergiju u 7. izbornoj jedinici’, rekao je Danko Švorinić, predsjednik Liste za Rijeku, istaknuvši da njegova stranka nastavlja svoj rad i put prema prvom riječkom zastupniku bez obaziranja na ‘lijeve’ i ‘desne’ koalicije.

Razlog izlaska Liste za Rijeku na izbore u 7. izbornoj jedinici leži u činjenici da je zbog prekrajanja izbornih jedinica veliki dio Riječana ostao izvan svoje matične izborne jedinice.

‘Loša HDZ-ova rješenja za izborne jedinice i katastrofalan učinak SDP-a, koji je raselio naše sugrađane izvan granica Grada Rijeke primorala su nas da se i u 7. izbornoj jedinici obratimo svojim biračima zajedno s Blokom umirovljenici zajedno’, naglasio je Zlatko Moranjak, koordinator Liste za Rijeku za 7. izbornu jedinicu.

Prof. Zlatko Klarić, koordinator Bloka umirovljenici zajedno, upozorio je građane da ne nasjedaju na obmane satelitske umirovljeničke organizacije Lazara Gruića, koja je, drži, proizvod HDZ-ovog inženjeringa kako bi se unio razdor u umirovljeničko biračko tijelo.

‘Ta lažna organizacija, osnovana pod istim imenom, tjedan dana iza Stranke umirovljenika Hrvatske - Bloka umirovljenici zajedno, pojavila se i u Rijeci u koaliciji s PGS-om i Ljubom Jurčićem, bivšim ministrom SDP-ove vlade, koji je mogao, ali ništa nije napravio za umirovljenike, negirajući tada čak i postojanje duga države prema umirovljenicima.

Danas je savjetnik premijerke Kosor i predsjednik Nadzornog odbora Podravke’, upozorio je Klarić, čiji Blok, prema istraživanjima javnog mnijenja, ima podršku oko šest posto birača na nacionalnoj razini.

‘Sukladno Zakonu o političkim strankama, zatražili smo brisanje lažne stranke iz registra političkih stranaka’, kazao je Klarić i prezentirao novinarima rješenja Ministarstva uprave o registraciji dvije stranke istog imena.

Ni predsjednik Stranke umirovljenika Hrvatske - Bloka umirovljenici zajedno dr. Franjo Markanović nije krio zadovoljstvo sporazumom između riječkih regionalaca i socijalno-umirovljeničkog bloka.

‘Uvjeren sam da će spoj mladosti i iskustva dati odlične rezultate u 7. izbornoj jedinici’, zaključio je Markanović.