CRO DEMOSKOP

HDZ ispred SDP-a, Banožić se lansirao među najnepopularnije

07.05.2023 u 21:23

Bionic
Reading

HDZ je i dalje u prednosti ispred SDP-a koji ipak već četiri mjeseca za redom blago raste. Možemo! je i dalje treća opcija, ispred Mosta i Domovinskog pokreta. Najpozitivni političar i dalje je Milanović, a najnegativniji Plenković

Prema podacima najnovijeg istraživanja Cro Demoskop koje donosi RTL, HDZ je i dalje vladajući u preferencijama građana s potporom od 25,9 posto građana (travanj 25,8 posto). Blago raste i SDP koji je na 16,2 posto potpore (travanj 15,6 posto), dok je Možemo i dalje na 9,2 posto (travanj 9,4 posto).

U stopu ih prati Most s rastom u odnosu na travanj te im sada potpora iznosi 8,8 posto (travanj 8,3 posto). Slijedi Domovinski pokret s potporom od 6,6 posto (travanj 6,7 posto), i to su sve stranke koje bi, da su danas izbori, ušle u Sabor.

  • +49
Zoran Milanović na dodjeli nagrada povodom Dana Grada Splita Izvor: Pixsell / Autor: Miroslav Lelas/PIXSELL

Kad je riječ o najpozitivnijem političaru, na ljestvici vodi Zoran Milanović, čiji rad podržava 17,1 posto građana (travanj 16,8 posto). No premijer Andrej Plenković mu se posljednjih mjeseci približio - 16 posto građana smatra da je on najpozitivniji političar (travanj 15,8 posto). Treći ostaje gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, ali s tek 5,4 posto (travanj 4,4 posto).

Na ljestvici najnegativnijih političara vodi Andrej Plenković, kojeg takvim smatra 26,9 posto (travanj 27,4 posto), dok Zorana Milanovića najnegativnijim drži 15,4 posto (travanj 16,3 posto). Na trećem je mjestu ministar obrane Mario Banožić, čiji postotak negativnog doživljaja je značajno porastao - s 1,2 posto u travnju na 3,5 posto.

Više detalja pročitajte na stranicama RTL-a.