'NEKOMPETENTNI ZA RASPRAVU'

Hasanbegović raspalio po prosvjedu za reformu

01.06.2016 u 13:07

Bionic
Reading

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović ocijenio je da će na prosvjedu 'Hrvatska može bolje' mnogi poznati akteri iznositi svoja stajališta o kurikularnoj reformi, iako mnogi od njih nemaju nikakve kompetencije za rasprave o tim pitanjima

'Svima je jasno da je riječ o instrumentalizaciji i s političkom pozadinom', poručio je ministar kulture. Takvim svojim stavom - nestručnima raspravljati o obrazovnoj reformi Hasanbegović je proglasio mnoge nastavnike, učenike i roditelje koji su jedini predviđeni govornici na prosvjednom skupu 'Hrvatska može bolje'.

Naime, prema programu organizatora skupa potpore obrazovnoj reformi u Zagrebu, govorit će Karlo Horvat, predsjednik Nacionalnog vijeća učenika Republike Hrvatske koje okuplja pola milijuna članova, učiteljice Ida Loher i Ana Hinić, popularni profesor matematike Toni Milun, veliki zagovornik uvođenja informatike u osnovne škole. Od prosvjetnih radnika govorit će i dvoje sindikalista iz obrazovnog resora.

Na popisu govornika nalazi se i predstavnica roditelja Ivana Kekin, Nikola Baketa, doktorand sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti i istraživač na projektu NORGLOBAL-a 'European Integration in Higher Education and Research in the Western Balkans' te Eli Pijaca Plavić, predstavnica Foruma za slobodu odgoja.