ELITNI BDSM

Harvard priznao klub seksualno devijantnih studenata

15.12.2012 u 11:58

Bionic
Reading

Američko sveučilište Harvard službeno je priznalo studentsku BDSM udrugu - ljubitelje seksualne dominacije, vezanja (lisicama, lancima, konopcima...) i sadomazohizma. Činjenica da studenti i studentice diskutiraju o svojim fetišima obogatila je imidž Ivy League sveučilišta kao okupljališta najboljih - i seksualno uvrnutih - studenata, piše Newsweek

Anketa na Harvardu: BDSM ili apstinencija?

U društvu Udruge skladatelja, Kluba matematičara i 400-ak drugih studentskih organizacija, 'kinky' skupina pod nazivom Harvard Munch ubuduće će dobivati novac za podmirivanje troškova okupljanja i nastupa gostujućih govornika.

Konzervativci s Foxa promptno su razapeli sveučilište zbog financiranja te 'marginalne' studentske grupe, dok je američka BDSM zajednica s oduševljenjem pozdravila vijest.

'U idućih deset godina mislim da ćemo svjedočiti velikom broju sveučilišta koja studentima osiguravaju prostorije za diskutiranje o alternativnoj seksualnosti, kao što su to već omogućili LGBT skupinama', rekla je Mollena Williams, predavačica i performerica, pripadnica njujorške BDSM zajednice.

Harvard nije prvo sveučilište koje je priznalo takvu studentsku organizaciju. Još 1992. godine sveučilište Columbia priznalo je Conversio Virium, klub sadomazohista. Na Sveučilištu Iowa djeluje klub Cuffs, koledž Vassar ima Sex Avengerse koji organiziraju godišnji Masturbate-a-thon, a na Sveučilištu Chicago aktivan je RACK (Risk-Aware Consensual Kink).

Harvarski Munch dobio je naziv po terminu skovanom u 80-ima, kada je skupina bondage entuzijasta organizirala prve susrete u restoranu u Palo Altu kako bi opušteno diskutirala o udarcima po guzi, šibanju i sličnom. Unatoč mogućim konotacijama, termin 'munch' (žvakanje) u tom kontekstu jednostavno je amalgam 'ručka' i 'susreta'.

Druženje ljubitelja BDSM-a nije rezervirano samo za velika urbana središta i sveučilišne kampuse. Jedan od najdugovječnijih 'muncheva' odvija se u Louisvilleu u saveznoj državi Kentucky.

Dušebrižnici koji smatraju da je 'munch' pokazatelj bujajućeg promiskuiteta na kampusima ne moraju brinuti. U videoanketi među harvardskim studentima polovica je izjavila da bi se radije pridružila klubu koji promovira apstinenciju (Anscombe Society) nego Munchu.