SAMO PROBLEMI

Hajduku nova tužba, javila se obitelj Pokrovac

12.03.2012 u 19:08

Bionic
Reading

Na splitskom Općinskom sudu do kraja mjeseca bit će održana rasprava u predmetu u kome obitelj pokojnog Dine Pokrovca od Hajduka i Nike Kranjčara potražuje 600.000 eura provizije za Nikin transfer iz Dinama u Hajduk u siječnju 2005. godine

U moru loših vijesti koje su zapljusnule Hajduk u posljednje vrijeme, pojavila se još jedna. Na splitskom Općinskom sudu uskoro će započeti rasprava u predmetu, u kome obitelj pokojnog Dine Pokrovca od Hajduka i Nike Kranjčara potražuje 600.000 eura provizije za transfer iz Dinama u Hajduk.

Pokrovac je bio Kranjčarov zastupnik sve dok nije ubijen na stubištu ispred svoga zagrebačkog stana u lipnju 2005. godine. Posredovao je u Kranjčarovom transferu u Hajduk, za što mu navodno nikad nije isplaćena provizija.

Obzirom što se sve u zadnje vrijeme događa oko Hajduka, pitanje je hoće li ikad i biti isplaćena, jer Hajduk je na rubu stečaja. U zadnjih mjesec dana nakupilo se toliko sudskih presuda, arbitraža i nagodbi, da je pitanje hoće li se Hajduk iz svega izvući.

U sljedećih desetak dana moraju platiti španjolskoj agenciji A.F.I.S.A. 2.4 milijuna dolara za transfer Mornara i Hibića iz 1999, Šibeniku 350.000 eura za Antu Rukavinu, a vrlo brzo će im, uz obitelj Pokrovac, na naplatu doći i dugovanja prema bivšem treneru Blažu Sliškoviću, sportskom direktoru Ivici Kaliniću, članu uprave Pavlu Ciccarelliju...

Veliko je pitanje može li se i kako Hajduk izvući iz aktualne situacije, jer novaca u blagajni nema, a samo za podmirenje dospjelih potraživanja treba im skoro 4 milijuna eura.