SURADNJA S FLUMINENSEOM

Hajduk predstavio pojačanja, Brazilci stižu za dan-dva

08.01.2013 u 13:50

Bionic
Reading

Tijekom predstavljanja dvojice novih igrača, Antonija Jakoliša i Zorana Nižića, Hajdukov sportski direktor Sergije Krešić najavio je kako bi u sljedećih nekoliko dana u Split trebala sletjeti i dvojica Brazilaca, koji dolaze u sklopu suradnje s Fluminenseom.

Hajdukov sportski direktor Sergije Krešić predstavio je danas na Poljudu dvojicu mladih igrača koji su u Hajduk stigli u zimskom prijelaznom roku. Riječ je o Antoniju Jakolišu i Zoranu Nižiću, koji su na Poljud stigli zaobilaznim putem, preko inozemstva.

'Obojica su se željela vratiti iz inozemstva, mi smo procijenili da nam mogu pomoći i sada su tu' kazao je Krešić, koji je potvrdio kako će 18–godišnji napadač iz Obale bjelokosti Jean Evrard Kouassi krenuti s 'bijelima' u Međugorje, gdje bi se kroz treninge trebao nametnuti treneru Krstičeviću.

'Za razliku od njega, Brazilci koji bi trebali stići iz Fluminensea ne dolaze na probu, nego odmah postaju prvotimci. No dok ne uđu u zrakoplov neću govoriti o njihovim imenima. Ako već nisu krenuli na put, krenut će sutra, prekosutra.... Obojica su izrazito ofenzivni, trebali bi nakon liječničkih pregleda potpisati ugovore na godinu plus godinu, a stižu bez odštete.'

Na red su došli Jakoliš i Nižić. Jakoliš je u Hajduk stigao zaobilazno, preko Dnjipra i Krvibasa, no sada mu se ispunio dječački san. 'Sanjao sam dres Hajduka, za koga navijam od malih nogu, kao i otac, koji je bježao iz škole na kao bi gledao utakmice. Najljepša su mi uspomena dvije utakmice finala kupa između Hajduka i moga Šibenika. Na žalost, tada smo izgubili, ali se nadam da ću kup osvojiti ove godine, u dresu Hajduka' kazao je Jakoliš, koji je uzeo Vukušićevu 'trinaesticu'. 'Nadam se da ću biti uspješan kao on, iako će to biti i te kako teško' zaključio je Jakoliš.

Za razliku od njega, Nižić već tri mjeseca je trenirao s Hajdukom i čekao da se riješi papirologija. 'Sretan sam što sam konačno obukao Hajdukov dres, to je ipak san svakog Dalmatinca. Bilo je malo neizvjesnosti, ali trenirao sam i uživao što sam na Poljudu i nije mi bilo problem čekati dok se sve skupa riješi. Konkurencija je velika, toga sam i te kako svjestan, jer je obrana iznijela veći dio tereta u prvom dijelu sezone, ali to može samo izvući pozitivne stvari iz mene' kazao je stoper Nižić.