MAXTV PRVA LIGA - 20. KOLO

Hajduk pobjedom najavio derbi protiv Dinama

16.02.2013 u 19:45

Bionic
Reading

Nakon burnog tjedna, u kojem je glavnu ulogu imao trener Mišo Krstičević, vikend je ipak donio puno više veselja među Hajdukove pristalice. 'Bili' su posve zasluženo, sa 2:0, slavili u Koprivnici protiv Slaven Belupa. Utakmicu je obilježila i teža ozljeda Milovića kojem je rasječena jagodica. Bubnjić ga je udario laktom, a nakon toga je isključen. Baš kao i Hajdukov trener u završnici susreta

Nogometaši Hajduka u 20. su kolu MAXtv Prve lige lakoćom prošli kroz Koprivnicu i slavili s 2:0. Bila je to prva od četiri utakmice koje će ove polusezone odigrati Slaven Belupo i Hajduk. Hajduk je na uvijek neugodnom gostovanju bolje otvorio utakmicu, ali prvu pravu priliku imao je domaćin. Vugrinec je s desne strane odlično pronašao Delića na drugoj vratnici, no on je bio prenizak da loptu pospremi u mrežu. Pet minuta kasnije Maglica je imao solo prodor i pucao s 18 metara, ali Pelin je siguran.

Odmah potom Hajduk je ponovno u prilici. Oremuš je na desnoj strani izbacio Vršajevića, koji je lobao istrčalog Pelina, no Maras je loptu izbio u korner. Iz kornera, ali u 16. minuti, Hajduk je naplatio svoju inicijativu na terenu. Za vodstvo Splićana s ruba peterca zabio je Jonjić, a uposlio ga je Vuković. Farmaceuti su umalo izjednačili u 22. minuti.

Tribina.hr

Uključite se i vi u raspravu oko ove i drugih tema – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!


Delić je dijagonalom pronašao Glavicu, ovaj je izbjegao zaleđe i pobjegao obrani, ušao u kazneni prostor, ali njegov udarac s 12-ak metara fenomenalno je ukrotio vratar Blažević. Pred kraj poluvremena u sjajnim prilikama našli su se i Vršajević i Oremuš, ali njihovi udrci završili su tik pokraj vratnice.

U 48. minuti novi udarac za domaćina. Zbog udaranja laktom u glavu Milovića, koji je zbog ozljede morao napustiti igru, Bubnjić je kažnjen crvenim kartonom. U 53. minuti Vuković je iz slobodnog udarca sa 17 metara pogodio gredu, a odbijenu loptu s pet metara u mrežu je pospremio Plazonić. Sreća je bila kratkog vijeka jer je pomoćni sudac pokazao zaleđe.

Tri minute kasnije u kaznenom prostoru Hajduka pao je Delić, ali sudac Vučkov to nije smatrao prekršajem za najstrožu kaznu. Točku na 'i' stavio je Vuković pogotkom u 82. minuti.

Na tribinama je bilo puno poznatih ljudi iz svijeta nogometa, a među njima i skauti Wolfsburga i Šahtara.

Inače, ovo je i sjajna najava derbija kojeg će sljedeće nedjlje na Poljudu igrati Hajduk i Dinamo. S ovakvim rezultatom ali i igrom, 'bili' su ispisali najljepšu pozivnicu svojim navijačima.