ZAGORJE-TEHNOBETON O AFERI REMORKER

'HAC-u smo donijeli milijunske uštede, a ne štetu'

21.10.2013 u 15:58

Bionic
Reading

Tvrtka Zagorje-Tehnobeton nikad nije zaključila niti jedan fiktivan ugovor s HAC-om niti bilo kojom drugom tvrtkom, naglašava se u priopćenju iz jednog od vodećih hrvatskih građevinskih tvrtki.

Nakon što se u vezi istrage u Hrvatskim autocestama, odnosno HGK-a, među građevinskim poduzećima koja su navodno sklapala fiktivne ugovore preko češke tvrtke Remorker International počelo spominjati i Zagorje-Tehnobeton, oglasili su se i iz tog varaždinskog poduzeća.

U priopćenju navode da je na zahtjev kriminalističke policije MUP Varaždin predana dokumentacija o poslovanju samo s jednom konzultantskom tvrtkom, no ona se uopće ne spominje u medijima u slučaju HAC. Štoviše, nagađanja da su oštetili HAC ne samo da odbacuju, nego i navode da su zaslužni za milijunske uštede.

'Poslovni odnos s HAC-om imali smo, uz ostalo, na projektima južne dionice autoceste gdje smo sklopili spomenuti konzultantski ugovor. U okviru promjene projektnog rješenja tu smo HAC-u uštedjeli 6,6 milijuna kuna kroz smanjenje vrijednosti radova. Ušteda je ostvarena isključivo na našu inicijativu i u skladu za to propisanom procedurom', naglašava se u priopćenju.

Tvrtka Zagorje-Tehnobeton, kako se dodaje, nikad nije zaključila niti jedan fiktivan ugovor s HAC-om niti bilo kojom drugom tvrtkom.

Također nikad nismo bili u bilo kakvom odnosu, pa i poslovnom, s tvrtkama i osobama koje su zadnjih dana spominjane u medijima, stoji na kraju priopćenja u kojem mole medije da bez osnova ne provlače ime tvrtke jer time štete njezinom ugledu i dovode u pitanje transparentnost poslovanja.