stanje u prometu

Gužve posvuda na autocesti; usporeno se vozi u oba smjera; na Bajakovu kolona tri kilometra

28.07.2023 u 16:35

Bionic
Reading

Vremenski uvjeti su povoljni za vožnju, a promet je pojačan na gradskim cestama, obilaznicama te pojedinim dionicama autocesta u smjeru mora i unutrašnjosti, ali i cestama u priobalju kao i u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima s BiH, Srbijom i Crnom Gorom

Zbog prometne nesreće na državnoj cesti prema naplatnoj postaji Šibenik, vozi se otežano, jednim kolničkim trakom, izvještava Hrvatski autoklub (HAK) na svojim stranicama o stanju u prometu.

Na autocesti autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići povećana je gustoća prometa u oba smjera, vozi se u koloni u pokretu uz zastoje između čvora Karlovac i naplate Lučko u smjeru Zagreba (osobito u blizini čvorova, odmorišta i na prilazima naplatama) te na naplatama Demerje i Lučko u smjeru Zagreba kolone su oko 2 km.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac (uključujući zagrebačku obilaznicu) povećana je gustoća prometa između čvorova Zagreb zapad i Zagreb istok u smjeru Lipovca te se vozi u kolonama u pokretu uz zastoje, kolona teretnih vozila pred GP Bajakovo je oko 3 km, a osobnih oko 1 km.

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva, također je povećana gustoća prometa između čvorova Rijeka zapad i Orehovica u oba smjera.

  • +15
Kilometarske kolone pred naplatnom postajom Lučko Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Usporeno se vozi i na Krčkom mostu.

Na državnoj cesti Zagreb-Karlovac-Split vozi se usporeno kod Lučkog, Rakovog Potoka te između Klinča Sela i Jastrebarskog u smjeru Zagreba.

Na Jadranskoj magistrali se također vozi usporeno na prilazima gradovima i turističkim odredištima, osobito između Podstrane i Stobreča, kod Omiša i Makarske.