politička sitnež

Grmoja uzvraća Plenkoviću: Je li riječ o kukavičluku ili političkoj anemiji?

09.04.2024 u 20:58

Bionic
Reading

Kandidat Mosta za predsjednika Vlade je komentirao izjavu Andreja Plenkovića koji je Most i Nikolu Grmoju nazvao "političkom sitneži” s kojom se nema namjeru sučeljavati:

'Slabokrvni Andrej uporno izbjegava sučeljavanje i u nedostatku hrabrosti za sučeljavanje naziva me političkom sitneži. Bizarno je da o političkoj sitneži priča čovjek koji je vladao uz pomoć žetona s optužnicama i zatvorskim kaznama te manjinaca od kojih su neki dobili manje glasova nego što je on izgubio ministara. Ako sam uistinu politička sitnež, zašto onda ne dođe i potaraca me.

Bit će prije da se prepao. Kad je on toliki teškaš, neka dođe u ring. Nije ga valjda opet udarila anemija?!" Most ostaje čvrsto pri svojem stajalištu da je javno sučeljavanje temelj demokracije i transparentnosti u politici. Odbijanje predsjednika Vlade u odlasku da se suoči sa kandidatima za predsjednika Vlade i liderima relevantnih stranka samo pojačava dojam da izbjegava sučeljavanje jer je svjestan da mu rezultati njegove Vlade ne idu u prilog kao i da sam ne vjeruje u navodna postignuća kojima se često hvali u javnosti', poručio je Grmoja.