posjet koprivnici

Grbin: Vjerujete li više Plenković ili novčaniku kad idete u trgovinu

16.01.2024 u 21:30

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u utorak je u Koprivnici podržao pretučenog predsjednika zadarskog odbora SDP-a Danijela Radetu i poručio da Hrvatska zaslužuje tolerantnije i pravednije društvo, ali i aktivnu demografsku politiku koja će svakom djetetu osigurati besplatan vrtić

Članovi SDP-a okupili su pod krilaticom "Borba za dostojanstvo" u utorak u Koprivnici, gdje je Grbin podržao SDP-ovog zadarskog vijećnika Danijela Radetu koji je u pondjeljak prijavio napad na radnom mjestu, a krajem godine prijetnje zbog kojih je policija danas privela jednu osobu.

"Našeg druga jučer su u Zadru fizički napali zato što se bori za svoje ideje, za pravdu", rekao je Grbin i pozvao prisutne da pljeskom podrže Radetu i sve koji žele pravednu Hrvatsku.

Grbin je uoči skupa rekao novinarima kako je neprihvatljivo da nekog pretuku zato što govori ekavicom, a neprihvatljive su mu i "riječi HDZ-ove Danice Baričević koja je u Saboru izjavila da su strani migrantski radnici škuri, crni i maleni".

Čelnik SDP-a upitao je nazočne na skupu, govoreći o premijerovoj hvali vladinih uspjeha, kome više vjeruju kad odu u trgovinu - premijeru ili svom novčaniku.

Poručio je da plaće i mirovine moraju biti trajno veće i da je vrijeme da zemlju gurnu u pravom smjeru. 

"Nisu to samo veće plaće i mirovine, nego i mjere demografske politike. To je osiguranje stana bez dužničkog ropstva, sigurno mjesto u vrtiću za svako dijete i siguran posao", kazao je.

Ustvrdio je da im trebaju dva posto proračuna kako bi osigurali besplatne vrtiće za svu djecu. "To ćemo ostvariti kad SDP osvoji vlast. HDZ nas je doveo u krizu morala, neznanja i lopovluka", kazao je Grbin.

Saborski zastupnik Boris Lalovac istaknuo je da hrvatski građani nikad do Plenkovićeva mandata nisu jeli lošiju i skuplju hranu. Mit da će se novcima smanjiti regionalna nejednakost ne funkcionira u stvarnosti, kazao je Lalovac, založivši se za stvarne strukturne promjene.

Načelnik Legrada više je napravio za hrvatsku demografiju nego Andrej Plenković

Gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić naglasio je da je Koprivnica ogledni primjer da je moguća bolja i pravednija Hrvatska. "Brinemo za najmlađe, umirovljenike, brinemo za zelene politike i razvoj gospodarstva", rekao je.

"Hrvatska je danas bliža Vučićevoj Srbiji i Orbanovoj Mađarskoj nego razvijenim zemljama“, izjavio je Jakšić i dometnuo kako je inflacija brža od Plenkovićevih obećanja.

SDP-ova saborska zastupnica Mirela Ahmetović upozorila je da je iz Hrvatske otišlo 250.000 ljudi u dva mandata Vlade Andreja Plenkovića.

Više je načelnik Legrada Ivan Sabolić napravio za hrvatsku demografiju s poticanjem useljavanja u svoju općinu, nego Andrej Plenković za cijelu Hrvatsku, rekla je Ahmetović, referirajući se na vijest po kojoj načelnik te općine prodaje napuštene kuće mladim obiteljima za svega 30 centi.

Prvi čovjek Koprivničko-križevačkog SDP-a Tomislav Golubić uvjeren je da će ta županija postati SDP-ova jer su građani, kazao je, svjesni da pod HDZ-om i njegovim satelitima neće dobiti brzu cestu koja je od vitalnog interesa za razvoj gospodarstva Podravine i Prigorja.