presudan glas

Grbin demantirao 'veliku koaliciju' SDP-a i HDZ-a na Visu: Većina će stati iza dobrih odluka gradonačelnice

16.06.2021 u 13:29

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin opovrgnuo je danas medijske informacije o 'velikoj koaliciji' SDP-a i HDZ-a u Komiži. Prema tim informacijama, nezavisna lista nositeljice Meri Greget u Komiži ujedinila je SDP i HNS s HDZ-om, koji su na konstituirajućoj sjednici izglasali predsjednika Gradskog vijeća te su nezavisne vijećnike ostavili u oporbi

'Nikakve koalicije nije bilo. Vijećnici su glasali za konstituiranje Gradskog vijeća, a poznavajući Tonku (Ivčević, SDP-ovu gradonačelnicu, op.a.) siguran da sam da će većina biti donesena jednoglasno jer će većina vijećnika stati iza dobrih odluka gradonačelnice', rekao je Grbin nakon potpisivanja koalicijskog sporazuma SDP-a i Možemo! u Zagrebu.

Gradsko vijeće Komiže ima devet vijećnika, a na lokalnim izborima po četiri mjesta osvojili su koalicija SDP-HNS i Nezavisna lista Meri Gregoret, dok je odlučujuće vijećničko mjesto dobio HDZ, čiji je vijećnik Vicko Mardešić dao peti glas za Edu Bogdanovića iz HNS-a na mjestu predsjednika Gradskog vijeća Komiže, izvijestio je Večernji list.

Tonka Ivčević, SDP-ova gradonačelnica, na nedavnim izborima potvrdila je mandat još u prvom krugu.