MRSIĆ O MOGUĆIM SMJENAMA

Gradska skupština prijeti ravnateljima vrtića

01.07.2011 u 10:16

Bionic
Reading

Ako zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pošalje uplatnice na 2.000 kuna, čini kazneno djelo, a svi ravnatelji koji se neće pridržavati odluke Gradske skupštine za to će i odgovarati, poručio je saborski i gradski zastupnik SDP-a Mirando Mrsić, gostujući u četvrtak u HTV-ovom Dnevniku 3

'Gradska skupština je legalni vlasnik vrtića u gradu Zagrebu i cijene vrtića ostaju 200 i 400 kuna', rekao je Mrsić odgovorajući Bandiću koji je dan ranije kazao da na snazi ostaje njegova odluka, kojom se visina participacije u vrtiću određuje po dohodovnom cenzusu.

Pitanje je, međutim, što ako roditelji dobiju uplatnice bazirane na Bandićevoj odluci, na što Mrsić tvrdi: 'Ako gradonačelnik pošalje takve uplatnice on čini kazneno djelo jer ne postoji zakonsko uporište, niti odluka po kojoj bi ih mogao uopće poslati. Također, svi oni ravnatelji vrtića koji se ne budu pridržavali naše odluke za to će odgovarati.'

Mrsić smatra da su se tri ministarstva: uprave, znanosti i obrazovanja te financija posve jasno očitovala da je legitimna odluka Skupštine. 'Ispričavam se roditeljima, ali za cjelokupnu ovu situaciju najviše je kriv gradonačelnik Bandić', tvrdi Mrsić.

Odgovarajući na pitanje zašto još u prosincu prošle godine, kad se donosio proračun, nije srušena Bandićeva odluka, Mrsić je kazao da je SDP tada rekao da odluku treba prilagoditi imovinskom cenzusu, a ne dohodovnom pa su prijedlog vratili Bandiću i zatražili novi, no nisu ga nikada dobili.

'Ne bojimo se prijevremenih izbora niti opoziva gradonačelnika. Sada nas čekaju parlamentarni izbori pa pričekajmo da se stvari odviju u svojem smjeru', zaključio je Mrsić.