OPORBA NA NOGAMA

Gradonačelnik platio stol 22.500 eura: 'Služit će generacijama, nije ni skup'

08.03.2023 u 22:44

Bionic
Reading

Veliku pozornost javnosti u Benkovcu ovih je dana izazvao jedan stol. Gradonačelnik Tomislav Bulić (HDZ) za buduću je gradsku vijećnicu iz gradskog proračuna izdvojio 22.500 eura. Naravno da se odmah postavilo pitanje treba li gradu, čiji je proračun manji od tri milijuna eura, u doba krize takav stol, izvještava Dnevnik HRT-a

Dug je 9 i širok 2,20 metara. Ukupno 18 kvadrata. Koštao je 22.500 eura. Jedan metar četvorni stola stoji 1250 eura. Otprilike toliko stoji kvadrat stana u Slavoniji.

Ponosan, za njim sjedi stolar Marko Marinić. Radio ga je dva mjeseca. Nije mu to najveći posao u karijeri, ali je jedan od najljepših. Zlatni ili pozlaćeni, zapitali su se svi kad su čuli cijenu. Svi osim gradonačelnika Tomislava Bulića koji za Dnevnik HRT-a odgovara: "Ako želite kvalitetu i nešto što će služiti generacijama, onda nije ni skup".

Gasi se rasvjeta, a rasipa za stol

Gradski proračun u problemu, gasi se rasvjeta po selima, rasipa za stol, šuška se po Benkovcu. Gradonačelnik odgovara kako se sa štednjom na javnoj rasvjeti počelo kad je nastupila korona. Međutim, poskupjeli su voda i druge komunalije. Oporba na nogama.

Frane Tokić iz Domovinskog pokreta smatra kako gradonačelnik "pokazuje bahatost, a da stol simbolizira njegov način vladavine".

Za stol od zlata čuli su i Benkovčani. "Preskup, ako se gasi po selima, ljudi ne mogu živjeti, malo pretjerano", "Stol se mora kupiti, pa kupiš i za kuću tisuću dvije eura, a ne onaj tamo", neke su od reakcija.

Skup, ali vječan. Služit će gradu desetljećima, bar idućih 100-200 godina s obzirom na kvalitetu izrade, glavni je argument prvog čovjeka grada.